Вирусите затвориха още училища 26.01 | 15:46

С днешните в цялата страна в грипна ваканция вече са 459

От iNews.bg

Още няколко училища излязоха в грипна ваканция от днес. Поради висока заболеваемост в 459 училища в страната днес няма да има учебни занятия, съобщиха от образователното министерство.

На 26 януари 121 училища в област Стара Загора няма да има учебни часове. От местната РЗИ обаче съобщиха, че от понеделник децата се връщат в класните стаи.

138 училища в област Бургас са в грипна ваканция до 29 януари. В София - област няма да има учебни занятия в 98 училища. В област Видин няма да учат в 17 училища, а в област Ямбол – в 44 училища. В област Габрово в 19 училища няма да има учебни занятия. В област Хасково в 14 училища и днес няма учебни часове - ОУ "Христо Ботев" - с. Крепост, ОУ "Васил Левски" - с. Ябълково, ОУ "Д. Матевски" - град Меричлери, ОУ "Христо Смирненски" в село Радиево и 10 училища в Димитровград.

В област Кюстендил няма да има занятия в 7 училища - ОУ" Н. Вапцаров", СУ "Хр. Ботев" и ПГ в гр. Бобов дол, ОУ "Хр. Ботев" - село Невестино, НУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Раждавица, ОУ "Хр. Павлович" и СУ "Св. Климент Охридски" в град Дупница. В СУ "Св. св. Кирил и Методий" в град Криводол, област Враца, и днес няма да учат учениците. От 29 януари 2018 г. до края на седмицата е обявена грипна ваканция и за София-град.

Водещи

Най-четени