Подвигат обвинения на двама за верижната катастрофа в тунела „Витиня” 08.07 | 14:52

Наложени са им мерки за неотклонение „Парична гаранция” по 800 и 1000 лв.

От iNews.bg

Окръжна прокуратура-София привлече като обвиняеми две лица за причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортното произшествие на 8 октомври 2015 г. в тунела "Витиня" на магистрала "Хемус”. В тежката катастрофа тогава участваха около 50 коли и камиони, трима души загинаха, а имаше и пострадали лица.

На лицето В. Б. З. е било повдигнато и предявено обвинение за причинена по непредпазливост смърт на П. М. Б и причинена средна телесна повреда на М.С.Ф. Отделно на И. Р. И. е повдигнато и предявено обвинение за причинена по непредпазливост смърт на повече от едно лице – Й. Н. Г. и Д. И. С. На двамата обвиняеми са взети различни по размер мерки за неотклонение "Гаранция в пари"- 1000 лв. и 800 лв., предаде БГНЕС

Разследването по делото продължава. Материалите по досъдебното производство ще бъдат докладвани от разследващия орган на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура – София с оглед произнасяне по връщането на моторни превозни средства, приобщени по делото, на техните собственици, както и за преценка на необходимостта за извършване на други действия по разследването и разделяне на досъдебното производство по отношение на причинени телесни увреждания на други лица, участвали в пътния инцидент и причинени значителни имуществени щети на моторни превозни средства.

Водещи

Най-четени