Ченалова: Записите от „Яневагейт“ не са инсценирани 15.01 | 16:09

„Всичко от днешния запис е вярно“ заяви бившата съдийка

От iNews.bg

Всичко в разпространените днес записи е вярно, заяви Румяна Ченалова, която около тази сутрин беше призована за пореден разпит в ДАНС, съобщи bTV.

Бившата съдийка дойде без адвокат и каза, че не знае за какво я викат, но по всяка вероятност е като свидетел, след като е уточнено, че не й е необходима защита.

По-рано днес беше разпространена нов запис от аферата "Яневагейт". От него става ясно, че държавник на висок пост (смята се, че е премиерът Бойко Борисов) е купил на своя любовница къща в Барселона за 1.5 млн. евро, а освен това е поддържал интимни отношения със съпругата на свой приятел от кръга "Котараците”, като тя му е била "протокол”.

Адвокат Мондешки, сочен за близък на Владимира Янева, беше привикан във ВСС по повод записите, но той не откликна на поканата.

Според Ченалова, в деня на отстраняването на Владимира Янева, бившата шефка на СГС е прекарала няколко часа в дома й, където са водени тези разговори. Мъжът е адв. Момчил Мондешки, каза още Ченалова. Според нея той се укрива заради нещо, след като е отказал няколко пъти на Етичната комисия на ВСС да бъде разпитан по истинността на тези записи.

На въпрос на журналисти, защо от днес започва да излиза новата серия от записи, Ченалова каза, че по всяка вероятност това е заради вчерашното прекратяване на проверката и посещението на министър-председателя във Висшия съдебен съвет.

Колко пъти е идвала и колко разговори е имало между двете съдийки, Ченалова не помни, но каза да попитат охраната в сградата, където живее, защото може да имат записи на влизанията на Янева.

На въпроса кой е сложил записващото устройство, тя отговори, че е по-добре да се провери дали това не са СРС-та

Владимира Янева твърди, че тя не си спомня за тези разговори. 

 

 

Водещи

Най-четени