Борислав Сарафов: Полицаите спасиха живота и здравето на Волен Сидеров 27.10 | 22:00

119 души са подали сигнали за противозаконно задържане при хаоса в "Арена Армеец", обясни още зам.-главният прокурор

От iNews.bg

Полицаите, извели лидера на "Атака" Волен Сидеров от НАТФИЗ на 25 октомври, спасиха живота и здравето на Сидеров от "всенародната любов". Това заяви пред БНТ зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

По негови думи парламентът е реагирал своевременно със сформирането на комисия за свалянето на имунитета на Сидеров.

По повод внесеното искане за разрешение за арест на Сидеров и на депутата от "Атака" Десислав Чуколов Сарафов посочи, че ако бъде получено позволение, на Волен Сидеров ще бъде изпратена призовка и той може да бъде задържан за 72 часа.

В разговора се включи и Сидеров, който обяви, че целта на Сарафов и на главния прокурор Сотир Цацаров е той да бъде показно арестуван.

Той обвини Сарафов, че в производствата срещу него се използва експерт, който няма право да е вещо лице, тъй като е в отпуск от 4 месеца - Станислав Христов.

По този повод зам.-главният прокурор подчерта, че знае за какво говори Сидеров, но подчерта, че Христов не е използван за експерт в този случай.

Борислав Сарафов коментира и хаоса при предаването на протоколите в зала "Арена Армеец", където около 4500 души бяха заключени за повече от денонощие. 117 души бяха прегледани от медицински екипи, а 12 души бяха приети в болница. Сред които и бременна жена, която направи спонтанен аборт.

119 души са подали сигнали за противозаконно задържане при хаоса в "Арена Армеец". Но при едно противозаконно задържане трябва да има умисъл. Трябва да се прави разлика между противозаконно задържане и организационни неуредици, посочи Сарафов.

Той каза още, че в рамките на избирателния процес са получени 1416 сигнала за нарушения. Образувани са 103 досъдебни производства, а 313 все още се разглеждат.

 

 

Водещи

Най-четени