Германия започва да връща у нас бежанци 06.12 | 19:04

Съдът в Дюселдорф вече е постановил сирийско семейство да бъде върнато в България, може да последват и още случаи

От iNews.bg

В скоро време Германия може да започне да връща у нас мигранти, избягали от Сирия. Става въпрос за хората, които за първи път са били регистрирани на територията на Европейския съюз именно в България. Причината за евентуалната им депортация у нас е решение на Административния съд в Дюселдорф по отношение на конкретно сирийски семейство да бъде върнато у нас, предаде БНР. Според решението на магистратите 40-годишният сириец и 30-годишната му съпруга трябва да бъдат депортирани в България, където те са получили убежище след бягството от родната си през 2014 г. Двамата заминали за Германия през януари 2015 г., като поискали бежански статут. Било им отказано, тъй като вече имали такъв, даден от нашите власти.

Засега случаят на конкретно решение за депортиране на мигранти от Германия в България е само едно, но не е невъзможно случаите да станат по-чести. А и бежанците там, които са минали през наша територия и са били регистрирани никак не са малко. Така може да се окаже, че страната ни ще се пълни с мигранти не само през турската граница, но и от Западна Европа.

Според германските власти бежанците, които могат да бъдат връщани в България, трябва да са физически здрави и работоспособни. Според съдиите там в България ще е трудно да се намери място за живеене и работа за бежанците, но все пак това не би трябвало да е проблем за здрави и работоспособни хора.

Водещи

Най-четени