Приключи драмата с барикадиралия се психично болен мъж 23.01 | 09:19

Няма пострадали при среднощната драма, с изключение на един полицай

От Кремена Бедерева

Приключи драмата в столичния квартал "Горна баня”. 35-годишният мъж, който се барикадира в дома си, а след това няколко часа стоя на покрива на сградата, е скочил оттам. Той е пострадал леко.

Мъжът - Лъчезар, е паднал върху платнище, което е било поставено малко по-рано. Полицията го е изнесла с носилка. Преди да падне от покрива той е ударил главата си при опит да премине на съседния покрив.

Той е настанен в "Пирогов", като е контактен. Правят му се изследвания.

Няма пострадали при среднощната драма, с изключение на един полицай, който е получил леки наранявания, казаха от СДВР.

Драмата в столичния квартал Горна Баня продължи 11 часа. Психично болният мъж стреля с газов пистолет и се барикадира в дома си. Изстрели се чуваха почти през цялата нощ. Районът беше отцепен, а съседите - евакуирани.

Около 4 часа през нощта мъжът се качи на покрива и започна да размахва фланелка с български трибагреник с викове, че е опълченец и "Велика България", "Да живее България".

"И периодично възпроизвежда изстрел с газово оръжие, което по думите на бащата е приспособено да стреля със сачми. Съседи на лицето са помолени да нямат пряка видимост към къщата на лицето”, коментира пред bTV зам.-директорът на СДВР Радослав Сотиров.

През цялата нощ психолози се опитваха да преговарят с мъжа, но без резултат. Оказа се, че освен с газово оръжие, е въоръжен и със сабя. Почти цялата нощ изкара барикадиран на втория етаж, а на първия лежеше 79-годишната му леля, която е неподвижна.

Мъжът не предяви никакви претенции.

"Оръжието, с което той разполага, има слаб обсег на действие и не е смъртоносно на по-дълго разстояние. Ще използваме сила, само когато другите действия и методи не дадат резултат и единствено, когато има заплаха за неговия живот и живота на други хора”, обясни по-рано през нощта и директорът на СДВР Младен Маринов.

Бащата на младия мъж разказа, че той влизал в ролята на опълченец и революционер. Има националистически убеждения.

Мъжът страдат от шизофрения отдавна. Регистриран е в полицията за палеж и хулиганство. Преди години брат му слага край на живота си с пистолет пред дома им.

Съсед разказа, че за по няколко месеца мъжът е влизал в болница и като цяло е изглеждал нормално и е бил спокоен в общуването си с останалите.

Водещи

Най-четени