Големите ученици в редица градове се връщат на дистанционно обучение 12.03 | 07:25

На много места в страната местните щабове въведоха допълнителни ограничения

От iNews.bg

От днес до 26 март към дистанционно обучение преминават всички ученици между 5-ти и 12-ти клас в София и областите Бургас, Силистра и Смолян. Мярката вече е в сила в Благоевград, Враца и Ямбол, съобщава БНР. В отделни общини като Златоград и Свищов също е взето решение за пълно преустановяване на учебният процес.

В столицата заведенията ще работят до 22:00 часа. Продължават засилените проверки за спазване на противоепидемичните мерки в градския транспорт и в търговските обекти. В София заболеваемостта премина 500 на 100 хиляди души. От днес до 26 март във Варненска област затварят кина, музеи, галерии, както и всички сценични прояви и концерти. Решението е на Областния кризисен щаб заради повишената заболеваемост, която достигна до над 300 на 100 000 души. Присъствените занятия за учениците от 6 до 12 клас във Варненска област се преустановяват от понеделник до 26 март. Във Великотърновска област от днес спират работа тържищата и пазарите за промишлени стоки на открито, ограничават се и масовите мероприятия.

От понеделник на училище онлайн ще са вече и учениците от 5-и до 12-и клас в Пловдив, Перник, Добрич, Пазарджик и Сливен, от 5-и до 11-и в Кюстендил и от 6-и до 12-и клас във Варна.

От понеделник се преустановява присъственото обучение на децата във всички детски градини и на учениците от 1-ви до 12-и клас в Свищов.

Водещи

Най-четени