Борислав Сандов: Бюрото за контрол на СРС унищожава спешно документи 26.05 | 16:35

И аз съм подслушван заради Деси Иванчева, убесен е зеленият активист

От iNews

"Явно, че около делото с Десислава Иванчева, с която сме водили разговори, косвено съм бил подслушван и аз. Съвсем скоро ще разберем дали съм бил подслушван пряко. Днес внесох искане за предоставяне на информация дали спрямо мен са използвани СРС-та в Националното бюро за контрол върху СРС-тата." Това каза за "Фрогнюз" Борислав Сандов от Зелено движение и "Демократична България".
 
"За съжаление службите в България през последните години действат като бухалки и за да угодят на някого", категоричен бе той.  

"Като се зарових в цялата информация, видях, че има много начини, по които един човек може да бъде подслушван от тези органи с решение на съдия. Когато мотиви не са необходими, обикновено става с разрешението на съдии от апелативни съдилища в провинцията, често пъти от Пловдив. Задължително трябва да е председател на съд. Такъв беше и Цацаров преди да стане главен прокурор, така че той е наясно с тази схема. Иначе, за съжаление, има и много други начини. Един от тях е именно добавяйки мой телефонен номер в подслушване на друго лице. Предполагам, че има и други неща. Аз днес видях и как пристигат камиони с документи в Бюрото за контрол на СРС. На голяма част от кашоните пише "За унищожаване". Не знам какво ще се прави с тези неща, но със сигурност има много сериозен проблем с използването на СРС-та в България и то от доста време насам", уверен е Борислав Сандов.

"Аз не се притеснявам, защото никога не съм извършвал незаконно действие досега. Дали ми слушат телефонна, или не – няма голямо значение. Проблемът е, че те го използват за политически облаги. Знаят с кого си общувам, може би притискат хора, които биха работили с мен или оказват натиск на мои партньори", изрази своето притеснение той.

По-рано днес Биляна Петрова, заместничка на екскметицата на столичния "Младост" Десислава Иванчев, информира, че Спецсъдът знае, че Сандов е подслушван незаконно през 2018 г.

"Абсолютно незаконно агент Бонев от ДАНС е записвал и докладвал на специализираната прокуратура политическата дейност на Иванчева в защита на зелените площи в Младост", твърди тя.

 

Водещи

Най-четени