Манолова: Абсурд е опозицията да провали деня за парламентарен контрол 04.10 | 11:21

Ще има драконовски мерки за отсъстващи депутати

От iNews.bg

Абсурд е опозицията да провали деня за парламентарен контрол - тогава, когато трябва да атакува министрите, да разобличава грешки на управляващите и да защитава интересите на хората. Това заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова.

"Знам в предния парламент как сме чакали парламентарния контрол, как сме се борили, за да не ни връщат въпросите, как сме настоявали да дойде премиерът, за да отговори по важни теми, които интересуват българските граждани", заяви Манолова.

По думите й е очевидно, че ГЕРБ не се интересуват от проблемите на хората, нямат какво да поставят, не ги интересува държавата и институциите, информира в. "24 часа".

"Интересува ги само някакъв начин, по който да се върнат във властта, да предизвикат предсрочни избори, като преди това са унищожили всичко", коментира тя.

Според нея ГЕРБ са се превърнали в един антисистемен играч, партия, която ще направи всичко възможно, за да руши парламентаризма и институциите. От тях не може да се очаква логично поведение", каза още Мая Манолова.

Тя бе категорична, че ще се вземат драконовски мерки срещу отсъстващите депутати. Манолова заяви още, че е имало и няколко отсъстващи депутати от "Коалиция за България", като предстои да се провери какви са били причините за това.

Водещи

Най-четени