Страната отново е в снежен капан. На североизток положението е най-тежко 19.01 | 11:38

Редица пътища и магистрали са затворени за камиони, на много места движението се спира, за да минат снегорините

От iNews.bg

Поредният обилен снеговалеж, започнал тази сутрин, отново постави страната в снежна блокада. Много пътища отново са блокирани. Положението в Североизточна България отново е най-тежко.

Всички пътища в община Суворово, област Варна, са затворени с изключение на този за Девня. В седем села там е обявено бедствено положение, както и в четири села в община Долни Чифлик, където пътят Солник – Голица – Булаир остава затворен. Влакът Варна – Русе, който трябваше да тръгне към 9:15 часа от гара Варна, бе отменен заради влошената зимна обстановка, предаде БНР.

Остава бедственото положение в село Косара, община Главиница, област Силистра. Втори ден до селото няма достъп. Труднопроходими са и повечето пътища от републиканската мрежа в района. През цялата нощ екипи на Общината, със собствена техника, са вадили от преспите автомобили и хора, съобщи кметът Неждет Джевдет.

Снегонавяване прекъсна пътя Варна – Шумен между село Неофит Рилски и границата на двете области. Снегът наложи и ограничения на пътя Русе – Силистра за товарни автомобили над 12 тона. Същото ограничение е в сила за област София – от град София до границата с област Пловдив, както и на път I-6 София – Пловдив на територията на област Пловдив. Забранено за тежкотоварни камиони е и по пътя Хасково-Кърджали.

Проблеми за тировете има и по международния път Е-79 в област Монтана. По-рано тази сутрин бе затруднено движението между Варна и Добрич и между Ботевград и Враца, както и на магистрала "Тракия" от пътен възел "Зимница" до Бургас. Там обаче все още важи ограничение на скоростта до 80 километра в час.

На няколко пъти беше спирано движението и по магистрала "Люлин". За щастие причината не беше в проблеми с превозни средства, а за да могат снегорините да изчистят пътя. След това аутобанът беше отварян отново.

Водещи

Най-четени