Сблъсъци между протестиращи и полиция на „Великото народно въстание“ (СНИМКИ) 02.09 | 09:10

Масата се опитва да нахлуе в парламента, да обръщат полицейски коли, замерят униформените с яйца и домати

От iNews.bg

Огромно множество се е събрало от рано сутринта пред бившия Партиен дом за обявеното "Велико народно въстание", предаде репортер на БГНЕС. Недоволните протестират, скандират "Оставка" и надуват вувузели.

Полицейски кордон е оградил "триъгълника на властта" между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Огромен трикольор е разпънат пред сградата на бившия Партиен дом.

Протестиращи бутат коли на жандармерията, опитват се да обърнат автомобилите, за да стигнат до сградата на Народното събрание.

2245030

Гражданите замерят полицаите с ябълки и яйца и се опитват със сблъсъци да пробият полицейския кордон. Полицията арестува и първи протестиращ гражданин, сложи му белезници.

Малко след това полицията отблъсна втори опит на протестиращите да пробият кордона и да стигнат до главния вход на Народното събрание.

Междувременно вътре в сградата на Народното събрание пристигнаха и депутатите за заседанието.

Протестиращите опитаха и трети път да пробият кордона, те блъскат полицаите и се опитват да минат от другата страна на жандармерията, за да стигнат до сградата на Народното събрание. Гражданите сядат и лягат на земята, за да не може полицаите да ги хванат. "Не искам да ме бутат, за това съм седнал. Имаме разрешение за митинг, но без да ме блъскат”, подчерта един от протестиращите. "Мошениците Борисов и Гешев да си заминават, да имат присъда и дълги години да я излежават”, добави той.

2245029

От МВР съобщиха, че тази сутрин, около 8:00 часа, мъж се качи върху полицейски автомобил и започна да скача върху него. Задържан е. Протестиращи хвърляха ябълки и яйца срещу служителите на реда, които дежурят на място. Полицията отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации.

"Всеки ден ще е така до оставката”, "Борисов – позор, оставка и затвор”, скандират протестиращите.

2245031

Водещи

Най-четени