България лидер и по ученически тормоз 01.02 | 13:05

Това сочи международно изследване

От iNews.bg

Освен всички останали негативни класации, които страната ни оглавява, се оказа, че е сред първите и по училищен тормоз. Тази тема в последните дни е доста актуална, след като за пореден път имаше нападение над ученик. Припомняме, че майка и син пребиха момче и то в пределите на училището.

Освен това нашите деца на възраст между 11 и 15 години прекаляват със сладките храни, безалкохолните напитки и алкохола. Това сочи международно изследване, проведено в сътрудничество със Световната здравна организация в 43 държави от Европа, Съединените щати и Канада, предава БНР. Най-често консумираната храна от учениците от 5-и, 7-и и 9-и клас са сладките неща, споделят близо 44 на сто от анкетираните. 35 на сто пият пък безалкохолно със захар.

Според данните близо една четвърт от момчетата и 13 процента от момичетата са с наднормено тегло. Наблюдава се и намаляване на ежедневната физическа активност с възрастта. 40 на сто от 15-годишните момчета и 21 процента от момичетата съобщават, че са имали сексуални контакти, а 30 на сто от тях пушат.

Водещи

Най-четени