Манолова: Защо, когато ИТН обявиха своята позиция за правителството, това бе аплодирано от ГЕРБ-СДС и ДПС? 29.07 | 12:00

"Ние настояваме за споразумение с ИТН, в което да бъдат разписани политиките зад, които заставаме и че в бъдещото правителство няма да участват ГЕРБ и ДПС", категорична бе Мая Манолова

От iNews.bg

"Ние настояваме за споразумение с ИТН, в което да бъдат разписани политиките зад, които заставаме и че в бъдещото правителство няма да участват ГЕРБ и ДПС", категорична бе Мая Манолова.

"Защо, когато ИТН обявиха своята позиция за правителството, това бе аплодирано от ГЕРБ-СДС и ДПС?", попита Мая Манолова пред журналисти.

"Намерихме няколко групи причини, заради която да цъкнем червената лампичка. Първата са етични. Допускаме, че дългата ръка на ГЕРБ и ДПС отново посяга към властта. Втората са политически. Включването на ДПС в преговорите за ново правителство подменя мнозинството на промяната", сподели тя.

"Не сме изявавали желание за парцелирани на властта и постове, казваме го и го препотвърждаваме", категорична бе Мая Манолова.

"Нашата подкрепа не е ключова, но се явава като гарант от страна на българския народ", уточни председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме".

"Ще преценим дали да подкрепим правителството след като видим имената, които фигурират в него", категорична бе Манолова.

Председателят на партията каза, че не е ясно кога ще се проведе следващата дискусия между ИТН и "Изправи се БГ! Ние идваме".

Водещи

Най-четени