Четирима са нападателите на ограбения днес край Перник инкасо автомобил 21.04 | 18:20

Това е вторият обир на инкасо автомобил в Перник за последната половин година

От iNews.bg

Четирима са нападателите на ограбения днес край Перник инкасо автомобил. Обирът е станал на бензиностанция от голяма верига на автомагистрала "Струма". Това стана ясно от брифинг на МВР и прокуратурата от мястото на инцидента. 

Извършителите са били с два автомобила и са чакали на паркинга край заведението за бързо хранене, където е извършено и нападението. То е станало малко след 10 часа, докато единият от служителите, обслужващи инкасо автомобила е бил вътре в обекта. При нападението един от охранителите е бил ударен по главата.

Според директора на МВР-Перник Димитър Попов престъплението е било извършено професионално. Все още се установява размерът на открадната сума, но се предполага че тя е между 400 000 и 500 000 лева, предаде БНР. 

Незабавно районът е блокиран от полицията, експерти извършват оглед на място. Започнати са оперативно-издирвателни действия под надзора на Окръжна прокуратура - Перник. 

Това е вторият обир на инкасо автомобил в Перник за последната половин година. При предишния грабеж бяха задигнати 1 млн. лв., а полицията така и не залови извършителите.

Водещи

Най-четени