Версиите за убийството на студентката от Велико Търново 04.03 | 09:32

Патолозите са категорични, че върху нея не е упражнено сексуално насилие

От iNews.bg

Множество удари по предната и задната част на главата с предмет, подобен на брадва, са причина за смъртта на Вероника Здравкова, установи извършената аутопсия. В резултат на жестоките удари 23-годишната студентка е получила фрактура на челюстта. Патолозите обаче са категорични, че върху нея не е упражнено сексуално насилие.

Все още няма информация за часа на убийството, но близки на момичето предполагат, че тялото ѝ е захвърлено на 2 срещу 3 март, съобщава в. "24 часа".

Основна версия, по която разследващите работят, е грабеж. Според непотвърдена информация Вероника е получила месечната си работна заплата и в себе си е имала изтеглени пари в наличност. Когато тялото ѝ бе намерено обаче, полицията е установила липса на документи, пари и телефон.

В първите 48 часа основен заподозрян за убийството бил нейният бивш дългогодишен приятел. Момчето е било задържано и разпитвано през цялото време, но вече е освободено. Според негови близки той е в шок от случилото се и отказва контакт с медии.

Убийството на Вероника предизвика обществено недоволство и доведе до протести. Инициаторите ще настояват за осветление, камери и полицейско присъствие в района на жп гарата.

Трагедията, която почерни Велико Търново на 3 март, повдигна въпроса за връщането на смъртната присъда. В памет на Вероника депутат ще внесе предложение в Народното събрание за въвеждането на смъртното наказание.

"Тя беше отлична студентката", каза нейна преподавателка от университета пред TV7.

Пред "24 часа" лелята на момичето Даниела Великова обясни, че Вероника имала сериозен приятел, който също работел в мебелния магазин. Той не я изпратил във фаталната вечер, защото имал свои ангажименти. Тя потвърди и че наскоро момичето приключило друга дългогодишна връзка със състудент и близките имали съмнения, че той я ревнува. 

Все още не са излезли резултатите от аутопсията на студентката, така че не е ясна нито причината за смъртта, нито часът, в който тя е била убита.

Водещи