Ученички се изгавриха и с Никола Вапцаров 13.02 | 17:23

Момичетата се снимали по непристоен начин с портрета на поета. И се забавляват с това

От Гергана Златкова

Поредната гавра с историята ни взриви социалните мрежи.

Очевидно за част от младото поколение националните герои и историята ни не са нито важни, нито достойни за уважение. Точно обратното – гаврейки се с тях, се опитват да придобият известност.

След като тийнейджърка съвсем съзнателно публикува видео, в което нарича Апостола "тъпак” и заявява, че "й е омръзнало да я питат кой е тоя”, във Facebook беше разпространена снимка, на която други шест момичета откровено се подиграват с поета Никола Вапцаров. И видимо смятат това за забавно.

Девойките, които, съдейки по снимката, определено не са толкова малки, че да не знаят кой е портретът, с който се снимат, очевидно се забавляват и са доволни от "оригиналната” си идея.

А именно – да качат в социалната мрежа фотос, а който са обърнали ликът му надолу, а едното момиче е насочило юмрук към челото на Вапцаров.

Не се знае нито от кой град, нито от кое училище са момичетата. 

Чудим се обаче кое е по-тревожно – дали идеята, че по този начин ученичките си мислят, че ще станат по-популярни сред съучениците си, или фактът, колко доволни изглеждат от постъпката си. Преценете вие.

Водещи

Най-четени