Изритаха от даскало тримата гавраджии от Добрич 22.10 | 18:09

Това било най-строгото наказание, което можело да се наложи

От Андриян Георгиев

Педагогическият съвет на Професионалната гимназия по автотранспорт в Добрич е решил тримата добрички ученици, които се изгавриха с портрети на Васил Левски, Цар Симеон I и Княз Борис, да бъдат отстранени от училище. Това съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование в Добрич Петър Петров, цитиран от агенция "Фокус".

Тримата младежи преминават от дневна в самостоятелна форма на обучение, като няма да посещават учебни занятия, но ще се явяват на изпити в края на учебната година. Това е най-строгото наказание, което може да бъде наложено според правилата, действащи към момента.

Няма физическа възможност трите момчета да бъдат преместени в друго училище, тъй като специалността, която изучават, не се преподава другаде в града.

В педагогическия съвет са участвали всички преподаватели от гимназията, в която учат приблизително 200 деца.

Председателят на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в добруджанския град Росица Добрева заяви, че очаква училищната комисия да изпрати до нея предложение за образуване на възпитателно дело в Детската педагогическа стая и за вземане на възпитателни мерки спрямо тримата ученици.

Според свидетелствата на тримата ученици те търсили с тази си постъпка известност в обществото. 

Водещи

Най-четени