Жителите на Пловдив не искат кмета си 06.04 | 14:32

Стотици граждани предприеха шествие по главната улица в града

От Теодора Кокаланова

Стотици пловдивчани предприеха протестно шествие по главната улица в Пловдив срещу управлението на кмета на общината Иван Тотев, организирано от ПП "България без цензура". 

Всички те се събраха на площад "Стефан Стамболов" пред сградата на Пловдивската администрация. Деца, облечени с фланелки с образа на лидера Николай Бареков, развяха знамена с логото на партията. Според протестиращите, кметът на Пловдив Иван Тотев иска да доведе града до финансов фалит.

Протестиращите огласиха града със скандирания "Тотев - вън!" и "Оставка". Гражданите носеха големи знамена, на които пише "Иван Тотев - не на олигархията" и развяха българския флаг. Протестът започна с изпълнение на Забърдовските баби, които още през лятото посветиха песен на "България без цензура".

С излизането на лидера на партията Николай Бареков зазвуча химнът на България. На протеста присъства и Росен Петров. Подписка за свалянето на Тотев се провежда на две места в центъра на града. До момента са събрани над 2000 подписа. Събирането на гласове ще продължи до 25 май, когато се провеждат евроизборите, предаде агенция "Фокус". 

Водещи

Най-четени