Лукарски: РБ остава единен и за следващите избори 21.12 | 19:11

Излязохме изключително сплотени от преговорите за мандата, заяви лидерът на СДС

От iNews.bg

"Реформаторският блок ще се запази като коалиция за следващите парламентарни избори. Имаме споразумение, продължаваме". Това заяви по бТВ лидерът на СДС и икономически министър в оставка Божидар Лукарски.

По думите му това, което Реформаторите и конкретно представителите на СДС, са направили по време на преговорите за съставяне на правителство, е сплотило Блока, независимо че там е имало различни мнения.

"Излязохме изключително сплотени, готови за избори, с повече подкрепа, включително и в онези социални мрежи", коментира Лукарски. Преди това той обясни, че "предпочита да си говори на живо с хората, а социалните мрежи са важни за един вече бивш член на Реформаторите", като очевидно визира лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Според Лукарски съставянето на правителството е било на косъм, а с председателя на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов дори се шегували, че при тайно гласуване в Народното събрание то ще има голяма подкрепа.

"На шега си говорихме с г-н Цветанов, че ако направим едно тайно гласуване, ще съберем много повече гласове за това правителство, отколкото първото", каза той. По думите му и депутати от БСП били готови да подкрепят такъв кабинет при тайно гласуване, а "хора от "отцепниците" от Блока се предлагали за постове в евентуално бъдещо правителство".

"Ние винаги сме готови за диалог", каза още лидерът на СДС, попитан дали Реформаторите очакват да управляват заедно с ГЕРБ в бъдеще. Той определи решението на президента Росен Плевнелиев да не назначава служебен кабинет като правилно.

Попитан страхува ли се от политическия проект на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България", Лукарски заяви: "Как да се страхувам от нещо, което нито е ляво, нито е дясно". И препоръча на водещия да зададе същия въпрос и на БСП, АБВ и други партии.  

Водещи

Най-четени