Моряците от кораба край Яйлата са плашени с убийства и не могат да получат парите си ФОТОФАКТИ 04.10 | 19:00

Екипажът има записи със заплахите и твърди, че "14 дни сме поставени в много трудна ситуация. Отслабваме психически. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем”

От iNews.bg

Моряците на борда на заседналия на Камен бряг Vera Su са заплашвани и оставени без заплати. Това съобщи БНТ след контакт с членовете на екипажа. Информацията се позовава на анонимен служител, част от екипа на Vera Su, който дни наред отказва да напусне плавателното средство. От БНТ посочват, че разполагат с документ, според който собственикът на кораба трябва да им изплати 11 380 долара.

"Взехме единодушно решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда иска да се прибере у дома. На кораба работят само капитанът и главният инженер. Искаме компанията собственик да заплати за изработените възнаграждения, което е наше право".

"14 дни сме поставени в много трудна ситуация. Отслабваме психически. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем”. Служителят твърди, че разполага със запис на заплахите.

"Никой не ни помага. Работим здраво от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши усилия, не можем да получим заплатите си", посочва още анонимният член на екипажа.

Междувременно се разбра, че Апелативна прокуратура-Варна е взела под специален надзор досъдебното производство на Окръжна прокуратура-Добрич, образувано във връзка с инцидента, поради фактическата и правна сложност на случая, и обществена му значимост.

Целта на определения надзорен прокурор ще бъде да следи за срочното и качественото изпълнение на действията по разследването - установяване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента, изясняване на въпроса със замърсяването на морската вода и нанасянето на щети за природата и дали действията на оправомощените държавни органи са били адекватни или е налице бездействие от страна на едно или повече длъжностни лица, което може да доведе до екологична катастрофа.

Водещи

Най-четени