Близките на бащата и сина, открити в кола на дъното на Копринка, са сигурни, че са убити 03.08 | 12:20

Прокуратурата почна разследване дали наистина се касае за обир и убийство, защото у мъжа е имало доста пари, скъп телефон и други ценни вещи

От iNews.bg

Разследване на потресаващата смърт на баща и син, чиито тела бяха открити във водите на язовир "Копринка", стартира прокуратурата. Двамата изчезнаха на 5 март. Според водолазите силният вятър, който завлякъл колата на повече от 40 метра, е причина досега двамата да не бъдат открити. 

Близките на петгодишния Ангел и на баща му Божидар Радев, които са роми, до последно са имали надежда, че двамата може да са живи. Те искат обективно разследване на случая. 

"Всеки ден плачех, излизах отнякъде да го чуя, дали е жив, пък вчера най-лошото стана, че го намерихме умрял в язовира с колата!", сподели бащата на Божидар - Ангел Радев. 

Роднините им се съмняват, че става въпрос за нещастен случай. 

"Дали е убит от някого… Дрехи имаше, пари имаше, телефон… Смятам, че е убит от някой! От село някой смятам, че са го убили и са го хвърлили в язовира", смята Ангел.

"Трудно ми е, много ми е трудно… Какво печелим, като говорим? Искам да има разследване - дали са убити, дали са хвърлени в язовира", настоя съпругата на Божидар - Джаврие Нанева.

"Не вярвам да е нещастен инцидент... С малко дете никога няма да се хвърли да убие детето си", категорична е сестрата на Джаврие - Ташка Нанева. 

Пет месеца спасители и водолази безуспешно търсят изчезналите баща и син. Обхождали са язовира с лодка, а камери са снимали дъното на водоема. 

"Всички подходи към водоема трябваше да се проверят - от най-близкия до село Копринка, където е изчезнало момчето. Три пъти сме проверявали мястото, но не предвидихме само един от вариантите - силния вятър на пориви. И когато автомобилът е паднал във водата, тогава водачът е имал възможност да отвори стъклото и да напусне автомобила по най- бързия начин. А те са се мъчили да отварят вратите, което е невъзможно. И паника ги е обзела", обясни ръководителят на водолазно-спасителната група Кольо Радуков.

Според водолазите, ако е бил подаден сигнал за инцидента от свидетели, потъналата кола е могло да се извади за половин час и хората в нея да се спасят.

Водещи

Най-четени