Борисов: Самозабравилите се мъже, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си стоят вкъщи 26.09 | 15:29

От iNews

"Надявам се да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и да дойдат жените на власт, за да може тези самозабравилите се мъже, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите. Извън шегата, неслучайно най-много избиратели гласуват за ГЕРБ от жените”. Това заяви Бойко Борисов, който участва в конференцията на Жени-ГЕРБ.

Във връзка с противоепидемичните мерки срещу COVID-19 форумът се провежда изцяло онлайн. "Неслучайно най-много избиратели гласуват за ГЕРБ от вашия пол, най-много жени, и ние винаги сме се старали да откликнем по същия начин", каза Борисов.

Ще запознаем Брюксел, може би и комисията ЛИБЕ с безобразията на служебния кабинет, закани се още той.

И скочи на служебния кабинет и президента Румен Радев. Борисов се зарече, че до последно няма да кажат кандидатурата си за президент, защото ще започне гонено срещу него. Той даде пример с името на Асен Балтов, което се е завъртяло и последиците от това.

Борисов остро разкритикува заявката на културния министър Велислав Минеков, че ще гони ГЕРБ от централата им. "Нали по Конституция служебното правителство само трябва да проведе честни избори. Доказаха, че за тях Конституцията не съществува. Да спре да лъже, ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, ние също ще запознаем Брюксел с безобразията на служебният кабинет. Радев праща бухалката си. Сега искат да докопат кандидата ни за президент, за да се разправят с него", заяви експремиерът.

Борисов цитира изказване на Радев, че корупцията се виждала от срива на чуждестранни инвестиции и цитира данни БНБ, които сочат, че за 2021 г. се отчита рекорден срив на чуждите инвестиции". "Това означава, че корупцията при Радев е добила рекордни размери", каза още лидерът на ГЕРБ.

"С тези цени на тока и газа, трябва да забравим за зеленчукопроизводство. И в същото време в тази глад и хаос, земеделското земеделие спира проекти за 400 млн. лв. Успешно, по радевски. И се оправдават заради недоразумение с ЕК. Ама там са хора умни, експерти, а не такива, както ги събра вас Радев", продължи Борисов и изтъкна скока на цените: "Изпусната работа. Този хаос се нарича успех на служебното правителство".


 

Водещи