Борисов: Служебното правителство няма пари, защото е некадърно да си направи плановете! (ВИДЕО) 20.06 | 14:00

Ако управлявахме ние, щяха да дадат и на Гърция, и на България пари от ЕС, размечта се бившият премиер и лидер на ГЕРБ

От iNews

Бойко Борисов посети днес Вазовата пътека, на която откри къщичка за книги, по инициатива на младежите на ГЕРБ. С него бяха Младен Маринов, Георг Георгиев и Николина Ангелкова.

Младежите от ГЕРБ обясниха, че са изградили една къщичка на мястото, на което Иван Вазов е сядал да почива и вътре има всички томове на великия писател. Лидерът на ГЕРБ дари Библия за къщичката и книги на Вазов. "Библията е, защото без Господа нищо не може да се направи. Днес е много хубав православен празник – Педесятница. Чели ли сте "Дядо Йоцо гледа"? Вижте каква гледка. Патриархът Вазов се е вдъхновявал", разкри Борисов.

Той попита едно момче дали чете и то отвърна положително. Младен Маринов също се включи каза: "И аз ги чета, но чета между редовете”.

"Като Бойко Рашков, той чете законите така", отвърна Борисов и предложи похода да продължи.

"Ако управлявахме ние - щяха да дадат на Гърция, и на България пари от ЕС. Докато нашите съседи ползват милиарди евро безвъзмездна помощ, нашите още не са си подали плана. Това е България на едноличната власт на Румен Радев. Първият шамар е за ваксините. Виждате - в Русия мерките се затягат. Помните, че нас ни караха да купуваме руски ваксини. Имаме 2,7 млн. ваксини, осигурени от нас. Държавите вече имат планове за възстановяване, ползват парите, хората на Радев са се съсредоточили само в злоба и ярост", каза още Борисов пред младежите. Той уточни, че ако са си предали плана, сега служебното правителството "щяло да се къпе в пари". 

 Излизат и казват – нямаме пари. Ами нямате, защото сте некадърни да си направите плановете". Според лидера на ГЕРБ, служебните министри са се съсредоточили в най-лесното – кадруване и реваншизъм, а на този фон контрабандистите вършеели.

"И като го попитат Радев нещо – той казва "нападат семейството ми". Кое семейство. Нас на идиоти ли ни правят. Защо си пишат благодарността на листчета – за да не забравят ли?", попита Борисов във връзка с конспиративния запис, на който президентския съветник Пламен Узунов получава голям плик и листчета от бивш митнически шеф.

"Министърът ми обявява, че ме призовава. Аз ще отида да видя какво има от 2009 г. Едно време, когато партията на Бойко Рашков управляваше, имаше лаф: Влиза жълт, излиза син", каза Борисов и попита младежите дали ги е страх. Те дружно отговориха "Не".

"Те са пуснали на Делян Добрев, на цялата ни парламентарна група данъчни проверки. А най-големият крадливец не го питат. Да питат Спецов: "Как намерихте този човек". Но, за да ви подплашат, пишат "Бойко отива на разпит". Всичко, което говореше Радев, сега се случва. Направихме така, че до един всички лидери да са идвали в България. Няма от какво да се срамуваме. В един ден ме приемаха. Как се прави това, ако не те познават на малко име. Виждате другите партии мълчат", каза Борисов, цитиран от novini.bg.

 

 

Водещи

Най-четени