Пуснаха движението по виадукта на „Хемус“ край с. Потоп за голямото пътуване 20.12 | 13:04

Единственото ограничение по магистралата преди празниците остава по тунел „Витиня“

От iNews.bg

Пуснато е движението по ремонтираното платно за Варна на виадукта край с. Потоп при 19-ти км на АМ "Хемус". С това единственото ограничение на движението по АМ "Хемус" преди предстоящите Коледни и Новогодишни празници остава в района на тунел "Витиня", където продължават аварийно-възстановителните дейности в тръбата за София.

Виадуктът при 19-ти км е с дължина 525 м. Той е в експлоатация от 1975 г. и от тогава не е основно ремонтиран. Ремонтните дейности през тази година са на стойност 22 млн. лв. с ДДС. Извършено е цялостно премахване на старата настилка на платното за Варна, положени са нова хидроизолация, асфалтобетонова настилка и хоризонтална маркировка, монтирани са нови дилатационни фуги, предпазни огради и парапети. Ремонтирани са два стълба на съоръжението, както и греди, ригели и лагери. Ремонтът на колоните на моста край с. Потоп започна през 2017 г. и ще продължи през 2020 г.

На 13-ти декември беше възстановено движението в платното за Варна на виадукта "Коренишки дол" при 36-ти км на АМ "Хемус". Преди началото на летния сезон през т. г. беше пуснато движението и по обновените платна за Варна на виадуктите при 37-ми км и 51-ви км /"Разлив"/ на АМ "Хемус".

Водещи

Най-четени