Започва събарянето на стотици незаконни къщи и в София 22.08 | 10:24

143 постройки на роми ще бъдат премахнати, общината ще търси къде да живеят 504 души

От iNews.bg

И в София започва събарянето на незаконни къщи. Акцията ще се проведе в кв. "Захарна фабрика". Още тази нощ там беше струпана тежка техника, която ще се заеме с премахването на нелегалните ромски постройки.

"Заповедта за събаряне на постройките е издадена още през миналата година. Благодаря на органите на МВР, тъй като в момента се работи нормално и спокойно. Създали сме организация за извозване на багажа на хората, чиито къщи ще бъдат разрушени. И започна поетапно разрушаване на някои от бараките. Мой приоритет е нито едно дете да не остане на улицата”, коментира в ефира на Нова телевизия кметът на район "Илинден” Иван Божилов.

Във въпросните къщи живеят около 504 души. Оказва се, че те са си построили домове върху терен, който е собственост на общината. Върху него са били вдигнати 143 незаконни постройки.

Божилов обясни още, че местната власт ще се опита да помогне с настаняването на ромите, чиито домове ще бъдат срутени. "Едно от семействата ще бъде настанено в общинско жилище, но те си подадоха документите преди две години. Всяко едно семейство има по 5-6 деца. Ще се постараем да не ги оставим да спят на улицата”, добави Божилов.

Водещи

Най-четени