Борисов: Спасението е в мощна армия от преболедували и ваксинирани 20.02 | 13:16

Fitch отчита като риск за страната ни несигурния резултат от изборите, каза още той

От iNews.bg

Несигурният резултат от изборите ще влоши положителната перспектива на рейтинга на България, коментира в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Коментарът му беше във връзка с международната рейтингова агенция "Фич”, която повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута. "Вече сме положителни", каза Борисов, а финансовият министър Кирил Ананиев допълни, че това се случва в пандемична обстановка.

"Ето видяхте вчера, като им се накарах, завършихме с 14 000 ваксинирани на ден. И това ни е спасението – мощна армия от преболедували с антитела и мощна армия от ваксинирани", подчерта премиерът.

Нашите противници говорят за разруха, но разруха остава само след тяхното управление. Fitch отчита като риск за страната ни несигурния резултат от изборите. Дори и международните експерти знаят, че след коалицията БСП и ДПС следва само фалит и криза. Когато ние управляваме, всички програми работят и парите стигат до хората, добавя Борисов. Единствено в България перспективата се повишава по време на пандемията. От изключително значение за всичко това е присъединяването ни към чакалнята на Еврозоната, каза още той.

Дефицитът ни и външният дълг са сред най-ниските в Европа. Това посочват експертите. А нашите противници отново казват, че ние сме задължили българите. Това е поредната им лъжа, каза още Борисов.

Водещи

Най-четени