Започва мащабният ремонт на ул. „Граф Игнатиев“ в София 07.05 | 10:05

Месеци наред той ще създава сериозни проблеми за движението в района

От iNews.bg

От днес започва мащабният ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев". Докато нещата приключат и станат по-хубави обаче софиянци и гостите на града ще трябва да изтърпят доста проблеми с транспорта и придвижването в района. До сериозни промени в движението в София, особено в центъра, ще доведе стартиращият днес проект. Освен това те ще продължат няколко месеца.

Заради предстоящите дейности ще бъдат затваряни улици, ще се променя посоката на движение, ще се закриват места за паркиране в синята зона. Освен това ще бъдат закрити линии на градския транспорт, други ще бъдат с променени маршрути, а автобуи ще поемат временно функцията на трамваи. Някои от неудобствата за софиянци и гостите на града ще продължат по-малко, но други ще са в сила с месеци.

Така от днес, 7 май,. до 9 юни се въвеждат следните промени в организацията на движение:

Забранява се влизането на пътни превозни средства /ППС/, както следва:

-по южната половина от пътното платно на ул. "Алабин”, в участъка от бул. "Витоша” до ул. "Граф Игнатиев”. Движението на ППС ще се извършва в една пътна лента, в посока от ул. "Цар Калоян” към бул. "Витоша” в същия участък.

-по ул. "Граф Игнатиев” в участъка от ул. "Алабин” до пл. "Джузепе Гарибалди" и от ул. "Солунска” до ул. "Георги Раковски”;

-по ул. "Иван Денкоглу” в участъка от ул. "Ангел Кънчев” до ул. "Граф Игнатиев";

-по ул. "Княз Александър I” в участъка от ул. "Стефан Караджа” до ул. "Граф Игнатиев";

-по ул. "Солунска” в участъка от бул. "Витоша” до ул. "Христо Белчев" и от ул. "Христо Белчев" до ул. "Ангел Кънчев”.

При изпълнение на строителните дейности ще се осигури пешеходна проходимост в зоната на строителните площадки, с широчина от 1.50м.

Променя се посоката на движение на пътни превозни средства по следните улици:

-по ул. "Иван Денкоглу” в участъка от ул. "Христо Белчев" до ул. "Цар Асен I", като посоката на движение е към ул. "Христо Белчев";

-по ул. "Д-р Георги Вълкович” с посока на движение към ул. "Ангел Кънчев”;

Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент”, както следва:

-по ул. "Княз Александър I” от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Стефан Караджа";

-по ул. "Солунска" от бул. "Витоша" до ул. "Ангел Кънчев";

-по ул. "Иван Денкоглу" от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Граф Игнатиев";

-по бул. "Александър Стамболийски" между бул. "Христо Ботев" и ул. "Братя Миладинови" - 2б р. паркоместа отдясно в посока бул. "Витоша", в зоната на новата временна автобусна спирка.

От 04:30 часа днес до 24:00 часа на 1 октовмри се закрива движението на трамвайни линии №№ 10,12 и 18 в участъка по ул. "Граф Игнатиев" в участъка от бул. "Витоша" до пл. "Журналист" за №№ 12 и 18 и до Метростанция "Витоша" /кв. Хладилника/ за № 10.

Временно се закриват двупосочни трамвайни спирки - "пл. Гарибалди", "пл. Славейков", "бул. Васил Левски", "УАСГ", "пл. Журналист" и "ул. Вишнева".

Маршрутите на трамвайна линия №10 и трамвайна линия № 12 се обединяват като временна трамвайна линия № 10 – От ж.к. Западен парк по маршрута си до бул. "Витоша", наляво по булеварда, по бул. "Княгиня Мария Луиза", през подлез "Надежда", бул. "Рожен", надясно по ул. "Илиянско шосе", по маршрута на трамвайна линия № 12 до кв. Илиянци - двупосочно.

Трамвайна линия № 18 се закрива.

Разкрива се временна автобусна линия № А-ТМ 10 с маршрут - Зоопарка, ул. "Сребърна", надясно по бул. "Черни връх", надясно по бул. "Джеймс Баучър", наляво по ул. "Свети Наум", надясно по бул. "Черни връх", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по ул. "Ген. Гурко", по ул. "Алабин", надясно по бул. "Христо Ботев", надясно по бул. "Ал. Стамболийски", наляво през площад "Св. Неделя", надясно през пл. "Независимост", по бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута си до Зоопарка.

Автобусите от линия № А-ТМ10 ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по маршрута.

Разкриват се и четири временни спирки:

-Спирка с код: 6466 – "Сатиричен театър" се организира на ул. "Ген. Гурко" на 25 м след ул. "Г. С. Раковски" в посока Съдебна палата;

-Спирка с код: 6467 – "Съдебна палата" се организира на ул. "Алабин" на 50 м след бул. "Витоша" в посока пл. "Македония";

-Спирка с код: 6401 – "пл. Възраждане" се организира на бул. "Ал. Стамболийски" на 55 м след бул. "Христо Ботев" в посока пл. "Св. Неделя";

-Спирка с код: 6402 – "пл. Св. Неделя" се организира на бул. "Ал. Стамболийски" на 5 м преди бул. "Витоша" в посока площад "Св. Неделя";

Спирка с код: 2601 – "ул. Ген. Гурко" за автобусни линии №№ 84 и 184 и от маршрута на № А-ТМ10, да се организира като двойна спирка с втори спирков знак.

Водещи

Най-четени