Борисов благодари и на Станишев за отпадането на мониторинга от Брюксел 23.10 | 11:15

Въпреки това всеки час трябва да се борим за законност, срещу корупцията, контрабандата, каза още той

От iNews.bg

И външно и вътрешно, и правосъдното министерство, а и към Станишев мога да изкажа благодарност, на комисар Тимерманс, на Жан-Клод Юнкер, и на всички, които направиха така, че да имаме добър доклад за България. Съжалявам, че някои наши опоненти реагират все едно нещо лошо се е случило. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание, цитиран от БГНЕС.

Никъде не казват правителството, Борисов или който и да било, казват България. Утре ще имат държава, която не е под ударите на механизма. В Европа всички държави ще продължават да бъдат наблюдавани за отстояване на демокрацията и принципите на ЕС, подчерта Борисов. Той отбеляза, че трябва да вървим заедно със съседите, за да има просперитет нашият регион.

"Бяха тук "Репортери без граници”. Трябва да знаят, че когато са били тук по същото време беше Европейският съвет и каквото и желание да съм имал да се видя с тях, не съм имал тази възможност.

Това, което държавата може да направи за свободата на словото, е разпространението да не оставя на частници, а "Български пощи" да отговарят за него. В точка Б 4, понеже "Български пощи" са държавни 100%, гарантираме, че всяко издание ще отиде там, където искат да го прочетат, надявам се да ни подкрепите тази точка да бъде приета”, допълни премиерът.

Той отново се върна на темата за мониторинговия доклад на ЕК и заяви, че отпадането на механизма е нещо добро. "Но още повече всеки ден, всеки час трябва да се борим за върховенството на закона, за борбата с корупцията, контрабандата и това, което към днешна дата са отчели е, че се прави добре, но ние още не сме идеални, трябва да положим още допълнителни усилия”, добави Борисов. 

Водещи

Най-четени