Борисов определи евентуалната оставка на Нено Димов като коалиционен въпрос 09.01 | 15:59

От опозицията коментираха, че оставките по водната криза е трябвало да има отдавна

От iNews.bg

Борисов определи евентуалната оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов заради водната криза и вноса на боклук като коалиционен въпрос. Премиерът избегна конкретен отговор с мотив, че ще изчака прокурорите да се произнесат. От опозицията коментираха, че оставките по водната криза е трябвало да има отдавна или ресорните министри да бъдат поне временно отстранени.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Ще говоря с коалиционните партньори. Тези, които са пряко назначени от ГЕРБ въобще не ги коментирам.


- Има ли съмнения за Димов?
Аз не мога да кажа, нека да имаме нека да завършат, да имаме вече обвинителни актове.

 Корнелия Нинова, председател на БСП: Те отдавна трябваше да са факт на ресорните министри. Но нашият вот на недоверие е към правителството, защото министрите са просто изпълнители на една политическа воля, на един модел на управление, който доведе до този резултат след 10 години управление на ГЕРБ.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Ако премиерът е последователен в своите действия, докато текат разследванията, може би е редно временно да ги отстрани съответните министри, срещу които се води разследване.

Водещи

Най-четени