Скандал! Уволниха Иван Гарелов заради бившия премиер 14.03 | 15:26

Писмено все още не е подписал нищо

От iNews.bg

Медийният съветник на служебното правителство Иван Гарелов неочаквано беше уволнен. Това съобщи самият той, като призна, че все още не е подписал никакъв документ, но е бил устно уведомен от служебния премиер Огнян Герджиков.

"Говорих със служебния министър-председател Огнян Герджиков. Той устно ме уведоми, че съм уволнен като медиен съветник. Писмено все още не съм подписал нищо. Най-вероятно утре ще получа заповедта за уволнение”, заяви журналистът Иван Гарелов пред Нова тв.

МОТИВИ

"Мотивите са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева в сутрешния блок на Нова тв. Само че аз я защитих като мой колега. Обяснено ми бе, че с изказването ми лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов”, обясни още Гарелов.

Очаква се малко по-късно днес Герджиков да обяви решението.

"Има известни основания професор Герджиков. Очевидно аз не съм подходящ за медиен съветник, след като трябва да си затварям устата. Във всеки случай аз не съжалявам за това, защото не мога да премълча тази несправедливост и смятам, че това, което се прави срещу нея, е посегателство срещу моята професия. В този смисъл аз защитих и нашата професия. В същото време съм малко озадачен, защото аз направих всичко възможно да бъда максимално предпазлив в критиката си, да не засягам никакви персони. Направих изричната уговорка, че говоря в личен план, а не като представител на кабинета. Очевидно това не е повлияло", каза Гарелов пред БНР.

Водещи

Най-четени