Блокада-изненада на Съдебната палата (ВИДЕО) 27.08 | 09:22

Протестиращите облепиха сградата с лепенки „Офис на Пеевски“

От iNews.bg

Протестиращи и представители на гражданско движение "БОЕЦ” блокираха два от входовете на Съдебната палата, предаде репортер на БГНЕС.

В 8:30 часа сградата с двата лъва – "бърлогата на мафията”, както протестиращите я нарекоха, е все още затворена. Те застанаха пред централния вход като част от акциите си "блокада-изненада”, а минути по-късно блокираха и задния вход на както те я нарекоха "съдебната палатка”, откъдето влиза главния прокурор Иван Гешев.

За да имаме правова държава първата стъпка е оставка на Бойко Борисов и оставка на главния прокурор, заявиха протестиращите. Те облепиха сградата с традиционните за акциите им лепенки "Офис на Пеевски”.

Още със своето назначение Иван Гешев заяви, че не уважава разделението на властите, още тогава той демонстрира, че неговата роля е да бъде бухалка за неудобните и да защитава своите господари, заяви Георги Георгиев от "БОЕЦ”.

Недоволните замеряха сградата с яйца като израз на гражданско презрение към онези, които предадоха и продадоха държавата на мафията.

Водещи

Най-четени