Павлова награди доброволците на европредседателството ни 11.07 | 17:22

След 14 години отново поемаме, надявам се някой от вас да е на мое място, каза тя

От iNews.bg

Министър Лиляна Павлова връчи днес удостоверения и препоръки на доброволците на първото българско председателство на Съвета на ЕС за отлично свършената от тях работа през изминалите шест месеца. Това стана на тържествена церемония в знаковата зала 6 на НДК, в която европейските лидери се обръщаха към Европа и света след заседанията си в София.

"Вие бяхте лицето на България. Вие бяхте визитната картичка на страната ни. Вие бяхте тези, които посрещаха и изпращаха най-важните ни гости, помагахте им, а успехът ни минава през всеки един от вас! Искам да ви кажа едно огромно благодаря, защото го направихте искрено, от сърце и напълно безвъзмездно. Но това е и уникална инвестиция за вас", каза министър Павлова пред доброволците, повечето от тях студенти - бъдещите дипломати на България, политолози, специалисти по международни отношения, европеистика и право.

"Надявам се удостоверенията, които ви връчваме днес, да останат не само скъп спомен за вас, но и да са полезни за професионалната ви реализация. Справихте се с всички предизвикателства, пред които се изправихте по време на председателството, затова и отзивите от най-важните ни гости и делегати за вас са прекрасни", посочи министър Павлова.

След около 14 години България отново ще е председател на Съвета на ЕС. "Те ще минат бързо. Надявам се някой от вас да бъде на моето място – да е министър за българското председателство", заяви Лиляна Павлова пред изпълнената с млади хора зала 6 на НДК.

"Всички заедно направихме много за България, за институциите, за държавността, направихме така, че председателството да е надпартийно и го постигнахме, благодарение на вас", посочи министър Павлова пред доброволците. Тя им благодари не само от нейно име, но и лично от премиера Бойко Борисов за всеотдайността, високия морал и затова, че ги интересуваше как гостите ще усетят България.

Водещи

Най-четени