Спипаха огромно количество дрога и оръжия в столичен гараж (СНИМКИ) 14.08 | 17:08

Бандата е била от 33-ма души, някои вече се издирват с Европейски заповеди за арест

От iNews.bg

Огромно количество наркотици, както и сериозни огнестрелни оръжия, откриха служители на ГДБОП в столицата. Акцията е била проведена съвместно със Специализираната прокуратура.

В продължение на операцията по неутрализиране на най-голямата до момента организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната, проведена на 7 и 8 август, разследващи от ГД "Борба с организираната престъпност" и прокурори от Специализираната прокуратура извършиха действия по разследването в кв. "Манастирски ливади" в София.

2176275

В гаражна клетка, наета от един от участниците в групата, който се издирва и за когото е издадена Европейска заповед за арест, е намерено огромно количество наркотични вещества от различен вид. Открити са също автоматични огнестрелни оръжия, както и документи, свързани с престъпната дейност на групата. Според първоначалните данни, гаражът е бил използван като склад за наркотици и място за разфасоване, а голяма част от дрогата е доставена "на едро" в различни опаковки, чували, сакове.

Иззети са: марихуана, разпределена в 110 пакета с различно тегло, два чувала и пет сака; 70 000 броя таблетки екстази, разпределени в седем пакета, два 3-литрови буркана с амфетамини на таблетки, течен амфетамин, както и 114 пакета амфетамини с различно тегло; хероин; 100 спейсбека (самозалепващи пликчета) с кокаин; два автомата "Калашников" и един "Скорпион"; седем електронни везни; вакуумираща машина; предпазно облекло (гащеризони, маски, ръкавици); четири тефтера с "черното" счетоводство на групата. Количеството и стойността на намерените наркотици все още се установяват.

Действията по разследването на групата продължават. До момента са повдигнати обвинения за участие в нея на 33-ма души, част от които се издирват и за тях са издадени Европейски заповеди за арест.

2176276

Водещи

Най-четени