Бареков започна да губи поддръжници заради връзките си с Пеевски 23.07 | 15:20

Общинската организация на "България без цензура" в Стамболийски напусна партията

От Мая Александрова

Ръководството и цялата общинска организация на "България без цензура", с над 400 членове, напусна партията. Това съобщи на пресконференция в Пловдив вече бившият общински лидер Атанас Мавродиев.

Като мотив той посочи "връзката на Николай Бареков с Делян Пеевски и налагания от лидера на ББЦ
диктат в партията".

"Повярвах на Бареков, че като млад и амбициозен човек може да направи нещо добро за България, но впоследствие се оказа, че в ББЦ водещи са политическото лицемерие и задкулисие", добави Мавродиев.

"Не съм получавал никаква заплата от Бареков, напротив - цялата издръжка на общинската структура плащах от собствения си джоб. В централата, както и в пловдивската структура, има хора, които получават заплати в четирицифрени числа", обяви Атанас Мавродиев.

На извънредна пресконференция по-късно областното ръководство на ББЦ обяви, че на отчетно-изборно събрание снощи Атанас Мавродиев и двама от заместниците му са изключени от партията.

Като мотиви заместник-председателят на областното партийно ръководство Дяко Дяков посочи "системно нарушаване на партийния устав и уронване престижа на партията".

"Общинската организация в Стамболийски функционира, напусналите с Мавродиев са едва петима", каза Дяков и уточни, че структурата им там наброявала едва 150 членове, предаде БТА.

Водещи

Най-четени