Родната полиция ни пази! И паркира както й падне - газейки закона ФОТОФАКТИ 15.02 | 07:46

Дотолкова хората вече са обръгнали с подобни изцепки на полицаите, че ги приемат за даденост и махат с ръка. Това е конкретен пример за манталитет и нрав, който ни държи устойчиво на дъното на всевъзможни антикласации в ЕС, а и не само

От iNews.bg

Не е изненада за никого у нас, когато стане дума за полицаи, които най-нагло и демонстративно газят закона. Сякаш нормите важат за всички, но не и за тях. Униформените у нас се имат за богопомазани и за тях правилата са такива, каквито им е удобно. Естествено - има много съвестни служители на реда, които не си позволяват гаври. Защото точното определение е точно такова - ГАВРА!

Гавра с обществото е това, което зорко око на iNews.bg засне в петъчната вечер (12.02.2021 година) в пловдивския квартал Коматево. По това време там се проведе футболната среща, откриваща втория дял на шампионата между Ботев и Арда. Задължително е да се отбележи, че мачът се игра без публика заради корона мерките. Бяха допускани само служебни лица и в Коматево нямаше никакво стълпотворение, което да извини действията на полицая, който беше паркирал патрулка върху целия тротоар. По начин, който правеше преминаването на пешеходци невъзможно. наоколо свободни емста за паркиране имаше в изобилие...

От снимките можете съвсем ясно да видите, че човек трябваше да слезе директно на пътното платно, за да обиколи патрулката и да пресече, поемайки реален риск. Точно това се случи с майка с бебешка количка, която не скри разочарованието си от това, че призваните да бдят за спазването на закона са неговите нарушители. Това ни накара да заснемем "царското" гариране.

Мила родна картинка, която е често срещана. Дотолкова хората вече са обръгнали с подобни изцепки на полицаите, че ги приемат за даденост и махат с ръка. Това е конкретен пример за манталитет и нрав, който ни държи устойчиво на дъното на всевъзможни антикласации в ЕС, а и не само.

Затова си позволяваме да дадем гласност на наглед не толкова тежък случай. Той обаче е показателен и трябва да сме наясно, че всеки носи отговорност за действията си. За да си подредим "кочинката" е необходимо да почнем отдолу-нагоре.

Регистрационният номер на паркираната ужасяващо патрулка се вижда, на ред са компетентните органи, които са бързи и строги, когато иде реч за обикновени граждани. Дано и сега са толкова експедитивни и глобят своите колеги, както се полага.

Водещи

Най-четени