Ченгета върнаха на мъж откраднатата му от джебчийка пенсия 19.03 | 13:43

Крадлата е намерена и арестувана, не й е за първи път

От iNews.bg

Криминално проявена, откраднала пенсията на мъж с увреждания, бе задържана след активни действия на елинпелинските полицаи. Днес служители на реда предадоха обратно парите на възрастния човек.

Работата по случая започнала на 7 март, когато в РУ- Елин Пелин постъпил сигнал, че 64- годишен жител на с. Лесново е станал жертва на джебчийска кражба в размер на 300 лева. Тъй като потърпевшият имал загуба на говор вследствие на претърпян инсулт, служителите на реда изяснили с помощта на негови близки, че престъплението е било извършено около 9:30 часа, непосредствено след като възрастният човек получил пенсията си.

Криминалистите предприели активни оперативно- издирвателни действия, включително и преглед на записи от охранителни камери, в резултат на което изяснили, че пенсионерът е бил заговорен в центъра на селото от група жени и докато отвличали вниманието му, една от тях ловко извадила парите от джоба на якето му. Съвсем скоро самоличността й била установена и криминално проявената извършителка от Луковит била задържана в полицейския арест за срок до 24 часа. В снетите й сведения 37- годишната направила пълни самопризнания за деянието си. Служители на РУ- Елин Пелин посетиха възрастния човек в дома му и лично му предадоха отнетата сума.

Водещи

Най-четени