Хванаха бившия полицай, обрал банка във Враца 16.11 | 15:16

При ареста Христо Георгиев не е оказал съпротива

От Цанка Донкова

Бившият полицай Христо Георгиев, обявен за издирване за обира на 91 хиляди лева от банка във Враца, е бил задържан. Той е заловен късно вечерта на (15.11) при спецакция на МВР в софийското село Чепинци, съобщава БНТ.

В края на миналия месец Георгиев стреля по свои колеги при неуспешен опит да бъде задържен в столичния квартал "Света Троица".

По холивудски се измъкна Георгиев преди няколко седмици - първо стреля по полицаи, а после от паркинга на хипермаркет открадна автомобил, с който избяга.

Главният секретар Светлозар Лазаров и специализираният отряд за борба с тероризма също са присъствали в Чепинци за задържането на бившия полицай. Георгиев се е укривал в къща в селото. От съображения за сигурност към хората вътре, полицаите не са я щурмували, а са изчакали Георгиев да излезе с автомобил. Той е бил задържан при след това, като в колата с него е имало още двама души.

"Направи опит да тръгне обратно назад в друга посока, но имаше друга кола на специализирания отряд за борба с тероризма, която на практика блокира мястото и лицата бяха задържани. 3 лица са задържани в лекия автмобил и две лица има в къщата задържани, които реално са го приютили. Нямаше време да окаже съпротива", обясни Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР.

В автомобилът, с който е бяхал Георгиев служителите на реда са намерили два пистолета. Издирваният не е оказал съпротива.

За обира на инкасо кола във Враца в началото на октомври  са заподозрени трима - Христо Георгиев, брат му Людмил и трети мъж - Иван Цветанов. Последните двама бяха задържани малко след кражбата.

Водещи

Най-четени