Пуснаха колите през ГКПП „Златарево“, но не и камионите 07.06 | 11:23

По-тежките превозни средства още се пренасочват към „Гюешево“ и „Станке Лисичково“

От iNews.bg

Движението на леки автомобили през ГКПП "Златарево" вече е отворено. Не се пропускат обаче тежкотоварни камиони. Пътуващите за Северна Македония ще бъдат пренасочвани към съседните гранични пунктове - "Станке Лисичково" и "Гюешево". От македонска страна са проявили разбиране и също пренасочват движението на тежкотоварни автомобили към други пунктове.

В късния следобед вчера пожар изпепели административната сграда на "Златарево". "Пожарът е възникнал вследствие на късо съединение в табло, намиращо се в тази административна сграда. Към 17 ч. в района е валял проливен дъжд и предполагаме, че в самото табло е проникнала вода. Започнали са веднага действия по гасене на самото табло, но пожарът се е разраснал много бързо", коментира пред БНТ главен комисар Светлан Кичиков, директор на ГД "Гранична полиция".

Няма пострадали хора, но са причинени материални щети, в това число и документи. "Загуби на данни няма. Митниците отдавна са в електронна среда", обяснява Георги Александров - заместник-директор на Агенция "Митници".

Водещи

Най-четени