Борисов: Повече няма да се затваря нищо, коронавирусът отслабва 13.06 | 17:11

Трябва да свикнем, че COVID-19 го има, да внимаваме, да се пазим, казва още премиерът

От iNews.bg

"Това, което правим с кметовете, то е само за хората. Това са проекти за по 100 години и повече. И както Югът – с "Тракия", "Марица", "Струма" живнаха, ще видите и на Северозапада и Севера колко ще им се помогне".

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии след инспекция на изграждането на автомагистрала "Хемус" в участъка от Боаза до пътен възел Плевен.

Премиерът Борисов бе категоричен, че напредъкът по всички лотове е много голям, а по тях хиляди българи работят с хиляди единици техника. "Нищо не може повече да ме зарадва, защото това е за 100 години – и газопроводите, и Балкански поток и Гръцки поток. Чест им прави на строителите", акцентира Борисов. Той отбеляза, че догодина гражданите удобно и безопасно ще могат да пътуват по новите отсечки на "Хемус", което е важно и за бизнеса, и за туризма.

В отговор на журналистически въпроси за извършваните опити за дестабилизация на държавата, премиерът каза: "Това е 10-15 години вече. Нищо ново. Като наближат избори, започват по един и същи начин – ментета, записват се. Сега се забавлявам. Това означава, че още много, много ги е страх и понеже правим много добри неща, трябва нещо да се измисли. Сега и техниката напредна много. Но важно е да не се разфокусираш".

На въпроси на журналисти за увеличението на новорегистрираните случаи на коронавирус у нас, Борисов заяви, че рекорд се отчита и при изследваните проби. "Трябва да свикнем с мисълта, че вирусът го има, че трябва да се пазим и да внимаваме. Смъртността е ниска. Трябва да продължим да пазим възрастните и болните хора", подчерта Бойко Борисов. Министър-председателят добави, че повече няма да се затварят обекти, тъй като специалистите са на мнение, че коронавирусът е отслабен, а страната ни е подготвена като разполагаме с всички нужни защитни облекла и средства. "Докторите, лаборантите, сестрите са обучени. Имаме всичко, което е необходимо", завърши премиерът Борисов.

Водещи

Най-четени