Няколко слаби труса по Черноморието от сутринта 06.02 | 12:20

Земетресенията са били с магнитуд между 2.1 и 2.7 по Рихтер

От iNews.bg

Продължават да стават слаби земетресения в района на Черноморието около Бургас, предаде БГНЕС. Земетресение с магнитуд 2,7 по скалата на Рихтер е регистрирано в 9:59 ч. с епицентър на 9 км североизточно от Приморско и на 36 км югоизточно от Бургас, с дълбочина 14 км. По данни на Геофизичния институт на БАН са станали две земетресения с магнитуди съответно 2,4 и 2,1 по Рихтер с епицентър източно от Бургас, в морето.

По-рано днес земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер бе регистрирано тази сутрин в 6:51 ч. по Черноморието, с епицентър на 20 км югоизточно от Несебър и на 38 км източно от Бургас, с дълбочина 2 км, уточняват от Европейския сеизмологичен център. Второ земетресение е регистрирано в същия район тази сутрин в 7:41 ч., с епицентър на 23 км югоизточно от Несебър и на 42 км източно от Бургас, отново с дълбочина 2 км.

Няма данни за материални щети. По данни на Геофизичния институт на БАН са регистрирани три земетресения с епицентър в Черно море с магнитуди около 2 по Рихтер. Регистрирано е и земетресение на границата ни с Македония с магнитуд 3,6 по скалата на Рихтер, с епицентър северно от селата Чурилово и Гега в Югозападна България.

Водещи

Най-четени