Разбиха група за разпространение на дрога и фалшиво евро 22.06 | 10:28

Задържаните в Петрич и Сандански вече са с повдигнати обвинения

От iNews.bg

Разбита е група за разпространение на фалшиви евробанкноти. Става въпрос за петима души, на които Специализираната прокуратура вече повдигна обвинения. Участниците са задържани на 20 юни 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура на територията на Петрич и Сандански.

Според събраните до момента доказателства, групата е действала от ноември 2016 г. Участниците са внасяли фалшиви банкноти от по 20 и 50 евро в големи количества от Италия и ги продавали у нас, предимно в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите. Освен с прокарване в обръщение на подправени парични знаци, групата се е занимавала и с разпространение на наркотици, основно марихуана.

Членовете на престъпната група  са задържани в момент на продажба на неистински евро на служители под прикритие. При извършените на 20 юни 2017 г. процесуално-следствени действия в автомобила на един от участниците са намерени и иззети 942 неистински банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на друг са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на трима от обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции. На 23 юни 2017 г. Специализирана прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на тримата задържани.

Водещи

Най-четени