Сидеров иска патриотите да са заедно и на евроизборите 27.02 | 12:10

Делян Добрев е депутат незаконно, казва лидерът на „Атака“

От iNews.bg

Ръководството на ГЕРБ трябва да излезе с позиция относно изказванията на Делян Добрев, че депутатите от АТАКА можело да бъдат заменени с тези на ВОЛЯ. Потвърждават ли неговите думи или Добрев се изказва самостоятелно. Ако е така, то тогава да напусне парламент, няма право да се изказва върху нещо, което е сключено като коалиционно споразумение. Този млад човек размества партии, това не е коректно, не е добре и ръководството на ГЕРБ, повтарям, трябва да вземе отношение. Това коментира председателят на парламентарната група на Обединени патриоти и лидер на АТАКА Волен Сидеров в сутрешния блок на НОВА ТВ.

По думите му Делян Добрев е най-уникалният случай в българския парламентаризъм. Депутат в оставка. Той си подаде оставката, Конституционният съд каза ясно, че тази оставка трябва да бъде приета, след което се вкопчи в парламента и сега стои там като незаконен депутат. Сидеров уточни в студиото, че още са нямали разговори с ръководството на ГЕРБ по темата и се очаква днес или утре да бъдат проведени. "Може да изразява лично отношение, защото преди години, когато беше министър на енергетиката, ние от АТАКА сме правили протести пред КЕВР, органът, който позволява вдигането на тока”, напомни Сидеров. Въобще не ме интересува какво смята Делян Добрев. Той за мен не е фактор, категоричен бе Сидеров.

Той отбеляза един важен момент, касаещ Истанбулската конвенция. "Аз заех категорична позиция против конвенцията. Тогава започнаха да лансират Марешки, който излизаше по медиите и обясняваше как ще я приеме, т.е. ръководството на ПГ на ГЕРБ беше подготвило гласуването дори без нашите гласове тази конвенция да мине. Слава Богу, че все пак лидерът на партията осъзна, че това не е добре за тях и я оттеглиха”, каза Сидеров и допълни, че е имало някакви игрички, но на тези въпроси трябва да отговаря Цветанов.

На въпрос на водещата защо Сидеров напоследък излезе от спокойния тон към Симеонов, Каракачанов,  той коментира: "Това е дружеска критика, аз съм длъжен като най-опитен от тях политик, защото НФСБ и ВМРО заедно нямат 1/3 от моя парламентарен опит. Ако щете патил и препатил в политиката не само имам правото, но съм длъжен да им посочвам накъде да гледат, защото когато си в изпълнителната власт, си в една въртележка и има опасност да се разфокусираш. За пореден път той подчерта, че те трябва да се насочат към важните неща – доходи, стандарт на живот, пенсии, сигурност на хората. Затова са влезли в политиката.

В предаването Сидеров бе категоричен, че на следващите избори коалицията Обединени патриоти трябва да се яви заедно. "От трите партии в ОП, АТАКА е единствената, която няколко пъти подред е влизала самостоятелно в парламента. Смятам, че мога пак да го направя, ако ние се разтурим като коалиция. Но не трябва да се цепим. Евроизборите са много трудни. Българите не обичат да гласуват на тях. Затова патриотите трябва да сме обединени, за да постигнем добри резултати” завърши Сидеров.

Водещи

Най-четени