Времето през Светлата седмица – на късмет 28.04 | 17:28

Ще се редуват Слънце, облаци и бури, температурите – от 5 до 25 градуса

От iNews.bg

Утре облачността ще е по-често значителна, предимно висока. По-голяма вероятност за гръмотевични бури има в Източна България и Стара планина. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, прогнозира НИМХ.

Във вторник от запад на изток ще превали, на места с гръмотевици; по-интензивни ще са явленията в Централна Северна България. Със запад-северозападен вятър температурите ще започнат да се понижават, но в югоизточните райони, където вятърът ще се запази от юг-югозапад ще останат високи.

През следващите три дни облачността ще е променлива, ще има и краткотрайни валежи, но на малко места и предимно слаби. Вятърът в страната ще е от запад-северозапад, предимно умерен, в сряда в Дунавската равнина и временно силен, повече западен. Преобладаващите минимални температури ще са между 5 и 10 градуса, максималните – между 20 и 25, с градус-два по-ниски в четвъртък.

В събота и неделя вятърът от северозапад ще се усили. На повече места от запад на изток ще превали, в следобедните часове и ще прегърми. Температурите слабо ще се понижат.

Водещи

Най-четени