Борисов: Пети месец по 50 лв. отгоре за пенсионерите, мярката ще продължи и догодина 18.11 | 11:50

През април 2021 г. хората с пенсии от 300 до 369 лв. ще получат еднократно и ваучери за храна

От iNews.bg

За пети пореден месец даваме допълнителни 50 лв. към пенсиите на възрастните хора. Над 2 млн. души ще получат добавката за декември, която струва на бюджета над 100 млн. лв. Това гласи пост на премиера Бойко Борисов в профила му във Facebook.

"Подкрепата ще продължи и през следващата година, като сме предвидили в проекта на бюджет допълнителни 318 млн. лв., за да обезпечим мярката. Така пенсионерите ще могат да посрещнат нуждите си от лекарства или от здравна профилактика в условията на пандемия”, пише още министър-председателят.

В поста той отбелязва, че правителството предвижда през април 2021 г. еднократни ваучери за храна да получат хората с пенсии от 300 до 369 лв. "Грижата за възрастните хора е наш приоритет още от началото на управленския мандат”, пише още Борисов.

"От 1 януари минималната пенсия става 300 лв., което означава близо двойно увеличение в сравнение с 2017 г. Мога да уверя пенсионерите, че и занапред ще работим за повишаване на техните възнаграждения. Те го заслужават!”, завършва съобщението на премиера.

Водещи

Най-четени