Адвокат: Ако Иванчева и Петрова бяха убили Ваклин, щяха да получат по-ниски присъди 16.04 | 10:44

Емануил Йорданов коментира присъдите на първа инстанция, издадени вчера

От iNews

Ако Иванчева и Петрова бяха убили Ваклин, щяха да получат по-ниски присъди. Това коментира адвокат Емануил Йорданов в ефира на БТВ.  Думите му са по повод присъдата от 20 години затвор за бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева. 

Той добави, че Ваклин сам е определил какви пари ще подхвърля. Петрова пък нямала вина, защото не е получава и лев от парите.  Демокрацията и справедливостта никога досега не са били толкова застрашени и опорочени. Аз направих всичко възможно, за да излезе истината. Този съдия е бил сериозно натиснат от най-силните хора от окупираната от частни интереси хора.

Това коментира пък бившият ПР на район "Младост" Петър Кърджилов.  Според него разминаването в сумите е чутовно. Това поставя под съмнение цялата обвинителна тежест. 

Йорданов каза, че в СРС-та по случая нямат нищо общо от това, което се споменава в присъдата. Записите са изключително неясни. В закона пише ясно, че осъдителна присъда не може да се постига само със СРС-та.  По отношение на показанията на основния свидетел Дюлгеров, Йорданов заяви: "Той е бил каран от прокурори и служители на КПКОНПИ да даде определени показания. Всичко това е в нарушения на закона. Цялото разследване може да послужи за създаването на учебник за това как не трябва да се води разследване." Защитниците на Иванчева са категорични, че ще обжалват.

Водещи

Най-четени