Борисов: Най-накрая виждам кметове, които работят и печелят 31.01 | 11:44

Премиерът откри нови обекти в евросело 2012. Черниче вече е с нова водопроводната и канализационната мрежа

От Кремена Бедерева

Най-накрая виждам кметове, които работят и печелят пари по европроекти. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в село Черниче, предаде радио "Фокус” – Пирин.

Премиерът допълни, че до две седмици се очаква и решението на еврокомисаря Йоханес Хаан за изграждането на Лот 3.

При управлението на ГЕРБ в Пиринския край са отпуснати 137 млн. лв. по европрограми за развитие на селските райони, уточни Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов посети Черниче - носител на приза "Евросело-2012", а поводът бе откриването на нови обекти за близо 6 млн. лева, изградени по Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.).

Заедно с премиера бе и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

На откриването присъстваха областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев, депутати, ръководството на община Симитли, кметове от района, много местни жители, съобщава БТА.

Осъществените в селото проекти са по мярка 321 - "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони", и мярка 322 - "Обновяване и развитие на населените места".

В резултат на изпълнението им е била подменена изцяло водопроводната и канализационната мрежа на село Черниче, изградена е и нова асфалтова пътна настилка и тротоари на улиците.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов припомни, че за ремонт и реконструкция на инфраструктурата в селото са инвестирани над осем милиона и половина лева по програми с европейско финансиране.

Така село Черниче стана първенец в страната за 2012 г. по брой реализирани европроекти, усвоени средства, привлечени инвестиции и цялостната промяна в облика на населеното място и спечели приза "Евросело-2012" в конкурса, организиран от Министерството на земеделието и храните и Програмата за развитие на селските райони.

Черниче стана победител в престижната надпревара в конкуренцията на други 17 претенденти.

Водещи

Най-четени