Борисов: Ако Слави касира изборите, ще го обвиня в задкулисие с Радев 24.04 | 13:32

Когато една партия първо се захване с Изборния кодекс, никога няма успех, казва премиерът в оставка

От iNews.bg

От практиката знам, че когато една партия се заеме първо с Изборния кодекс, никога няма успех за тях. Новите изборни правила няма да позволят нормално провеждане на следващите избори. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който се срещна с актива на ГЕРБ в София.

"Депутатът Трифонов може би не разбра какво му направиха. Всички си отхвърлиха своите избирателни закони. Но от второто четене депутатът председател на партия Слави Трифонов носи цялата отговорност за провалените следващи избори. Това ще му го напомням всеки ден. Когато ги касират, ще го обвиня в задкулисие с Радев, че иска да държи държавата в диктатура. Нека ги приемат предложенията, гласувайте с 200 и се смейте за това, което ще причинят на държавата”, обърна се Борисов към членове на партията.

Защо настояваха толкова бързо да върнем мандата? Ние вчера в 07:30 правихме изпълнителна комисия, за да го върнем в 09:30 и президентът да използва деня да даде мандата на втората партия. Тя да ни обяви 1 месец след изборите кой ще е премиер и кои ще са министрите. Вече 1 месец след изборите не знаем какво ще правят. Хвърлиха се да правят комисии.

ГЕРБ явно ще имат достатъчно време до следващите избори, за да продължат да работят и да имат какво още да покажат на избирателите си, коментира Борисов процедурата по връчване на мандатите. Борисов каза, че е свободен още няколко дни. "Като гледам Радев как се мотае и не знам защо", каза още Борисов. 

Водещи

Най-четени