Бившият шеф на МВР вижда трима подходящи за главен секретар 21.09 | 13:03

Чувствам се по-спокойно като депутат, казва Валентин Радев

От iNews.bg

Всякак ще помагам на новия министър, заяви бившият вече вътрешен министър и настоящ депутат Валентин Радев, цитиран от БГНЕС. Радев се върна в парламента като народен представител от групата на ГЕРБ, след като вчера в пленарна зала бе гласувана оставката му като министър на вътрешните работи, която той депозира заради тежката автобусна катастрофа край Своге, а в министерския стол седна досегашният главен секретар на МВР Младен Маринов.

Според Валентин Радев новият вътрешен министър е добър професионалист и ще се справя добре с работата си. "Той беше всеки понеделник на оперативка и знае всичко относно работата", аргументира се той. Относно необходимите качества, които трябва да притежава новият главен секретар на МВР, Радев отговори категорично: "Като Младен Маринов".

Според него, има поне трима души, които са подходящи да заемат поста, сред които са директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. "Но кой точно ще бъде, Младен Маринов ще реши", подчерта Радев.

Той допълни, че ще се чувства по-спокоен в работата си като народен представител и припомни, че ще се връща в парламентарната Комисия на отбрана. "Всичко е като на терена – като играеш сърцато е без значение дали побеждаваш или падаш. Това съм се старал да правя винаги", каза още Валентин Радев.

Водещи

Най-четени