Шефката на застрахователния надзор хвърли оставка 21.08 | 13:43

Щетите по застраховките на „Олимпик“ ще плати Гаранционният фонд, каза Ралица Агайн

От iNews.bg

Заместник-председателят на Комисията по финансов надзор (КФН) Ралица Агайн е подала оставка. Това съобщи самата тя в кулоарите на парламента, с коментара, че това е емоционален акт, а не решение, продиктувано от нарушение на правилата, предаде БНР.

Ралица Агайн коментира, че щетите по застраховките "Гражданска отговорност", сключени със застрахователна компания "Олимпик" до 10 май, ще бъдат изплатени от Българския гаранционен фонд.

Вчера правителството посочи Агайн като виновник за кризата със застрахователната компания "Олимпик". Финансовият министър Владислав Горанов обяви вчера, че ще поиска от Народното събрание да освободи Агайн от поста ѝ начело на управлението "Застрахователен надзор" заради пропуски, които според него, е допуснала при надзора над фалиралото кипърско дружество.

Горанов призова Агайн доброволно да подаде оставка заради случая. Той отправи и много остри критики. Според министъра Комисията за финансов надзор тя не се е поинтересувала какви са правилата и процедурите, след като Финансовото министерство на Кипър е поискало несъстоятелност на Фонда.

Водещи

Най-четени