Бареков се оттегля от изборите, не искал "в цирка" 20.02 | 18:23

Всички политици били ало измамници и това за тях било бизнес, само за него не

От iNews.bg

Бившият журналист и понастоящем евродепутат Николай Бареков обяви, че няма да регистрира в нито един избирателен район листи от името на Движение "Презареди България". "Взех решение да не се нарeждам до Марешки, Радан, Каракачанов, Витков, Христо Иванов и всички останали на тези избори. Обещанията, които дават на хората, ги превърнаха в обикновени "ало-измамници", посочи Бареков в изявление до медиите.

"Когато достигнах края, видях, че съм стигнал до цирк, в който маймуните и лъвовете изнасят представление, а аз съм вълк, може би единак. Както знаете, вълкът, макар и не цар на животните, е единственото животно, което не играе в цирка", изтъква бившият водещ.

"Взех решение да не се нарeждам до Марешки, Радан, Каракачанов, Витков, Христо Иванов и всички останали на тези избори. Обещанията, които дават на хората, ги превърнаха в обикновени "ало-измамници". За всички тези хора политиката се явява бизнес и насъщно препитание. А замен политиката не е това", твърди още Бареков.

Той посочва, че за три години не е чул добра дума за себе си, никога не е бил допуснат до властта и до политически дебат, а идеите му били ограбени. Според него участието му в тези избори щял да повиши интереса към тях, но нямало да бъде от полза за обществото.

"Ще остана критик на системата и последователен враг на статуквото и на нелепите актьори в него... На "колегите" политици желая приятна актьорска игра, а на публиката - да внимава кой е написал сценария. Като спортсмен и журналист, мъж на близо 45 години, нямам никакво намерение да лъжа децата си и да участвам в нагласените мачове, които са ви подготвили", казва Бареков.

Водещи

Най-четени